Mina utdelningar





Mina Innehav

Utdelningar

83 kommentarer:

  1. Instruktion för hur man gör en egen rapport finns här.

    Tanken är att man uppdaterar kontinuerligt eller vid behov så ser man estimat för utdelningar rullande över året. Historik och nuvärde hanteras med fördel hos din nätmäklare.

    SvaraRadera
  2. Fungerar utmärkt, är dock känslig för "." istället för "," vid ören och YoC bör även den ha två decimaler som direktavkastningen visar på varje enskilt företag

    SvaraRadera
  3. Tack för feedback, bra påpekat om decimaltecken. Jag planerar för en engelsk version samt att JavaScript använder . istället för , så därav valet. Menar du att det alltid bör presenteras med 2 decimaler? Dvs 7.70 isf 7.7 exempelvis?

    SvaraRadera
  4. Grymt!
    Ska testa det så snart som möjligt!

    Tack!

    SvaraRadera
  5. Vart hittar du information om utdelningar för 2015?
    Hos Avanza ser jag bara utdelningar fram till 2014

    SvaraRadera
  6. Ja precis Stefan, för min Yield visar 5.2 när den är 5.29, kan förstå att avrundning inte är det bästa, så då skulle nog två decimaler vara lite bättre?
    Annars riktigt bra verktyg!

    Andreas, jag tog för givet att utdelningarna delas ut samma datum nästa år som det gjordes detta år, bör nog inte skilja sig för mycket mellan åren?

    SvaraRadera
  7. @Attax: Det låter som en avrundningsbugg, det får jag fixa, tackar.

    @Anderas: I den mån det finns fastställda utdelningar har jag angett dessa, i andra fall är det fjolårets eller estimat. De flesta räknar jag med kommer att dela ut lika mycket eller mer 2015, mest osäker är väl kanske Ratos i sammanhanget.

    SvaraRadera
  8. Ny feature per idag måndag 15/12:

    Möjlighet att välja flik i kompatibelt ark. Ange &sheetname=minkf i URL:en exempelvis om din flik heter minkf. Detta gör att det är lättare att administrera flera portföljrapporter och man kan förslagsvis spara historiska i de fall man tycker det är intressant. Defaultvärde är Data om man inte anger parametern.

    @Attax: Jag har gått igenom koden och inte hittat något misstänkt. Jag använder math.round med 2 decimaler vilket ska avrunda korrekt. 5.2 betyder alltså 5.20. Alla beräkningar görs med full precision och avrundningarna sker när graferna skapas dvs efter att alla uträkningar är gjorda. Om du har något konkret exempel så blir det lättare att felsöka.

    SvaraRadera
  9. Ny uppdatering per idag tisdag 16/12, mer info här

    SvaraRadera
  10. Jobbar mycket liknande det du jobbar med och inom samma bransch dock inte med inriktning test (använder iofs bl.a QTP som du säkert jobbat med) utan utveckling.
    Har själv Z ca 10 år före dig men dessförinnan nyttjas sannolikt en §8 :-)
    Skummade koden här bakom här nu och vill ge en eloge och applåd för den är snygg och ger ett mycket fint intryck. Visste inte att Google hade så mycket fin funktion.
    Måste också säga att Google är grymma på många sätt, ångrar att jag inte hakade på aktien för flera år sen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för din fina feedback!

      Om du tycker min kod är snygg så skulle du se mina kollegors...

      QTP har jag jobbat med mycket men övergav för några år sedan då vi numera skriver automatiserade tester tillsammans med applikationskoden (Java).

      Paragraf 8 (förtida uttag) låter skönt, själv känns det som jag kommer jobba längre än 65 men i mindre skala mot slutet.

      Ja, hade man köpt Google och Apple för några år sedan så hade det varit fint...

      Radera
  11. Hur har du byggt det här i?

    Jag har lekt med tanken på koda ett webbläsarplugin i syfte att kombinera data från Börsdata med Google spreadsheets funktionalitet. Men jag är nyfiken på hur du fick ihop det här på en Blogspot hostad blogg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är byggt helt i JavaScript och jag använder bibliotek frånGoogle Charts.

      Om du tar Visa källa eller motsvarande så ser du koden och de frikostiga licensvillkoren (dvs du kan kopiera ganska fritt).

      Det är väldigt trevligt att Blogspot tillåter egen JavaScript-kod och länkning till externa publika bibliotek.

      Ditt projekt låter spännande, hör av dig om du behöver hjälp. Jag har labbat lite med nuvärdeskurser från Yahoo men tyvärr finns inte alla svenska aktier.

      Tack för kommentar!

      Radera
  12. Fantastisk funktion!
    Hur rekommenderar du att man hanterar ökat/minskat innehav under året i aktier som har fler än ett utdelningstillfälle och där ens innehav är olika för de olika tillfällena?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackar!

      Har jag förstått dig rätt? Du menar om man äger olika antal av samma aktier vid olika utdelningstillfällen, t ex 100 st jan, 105 april, 110 juli etc? Är det återinvesteringar som avses?

      Verktyget är tänkt att ge en nuläges- och/eller framtidsbild av de utdelningar som är kopplade till ens innehav så det förutsätts att man uppdaterar sitt data vid varje förändring. Någon historik finns inte och realiserat resultat bokförs genom att man anger totalvärdet löpande.

      För utländska innehav så är det sannolikt att utdelningarna varierar över året då valutakursen rör på sig och så där finns det möjlighet till viss historik om man justerar värdet vid varje utdelningstillfälle.

      En variant för att ta höjd för återinvestering i samband med utdelning är justera upp nästa utdelningsbelopp med samma procent som den aktuella utdelningen ger och på så sätt återspegla den effektiva YOC'n





      Radera
    2. Kan vara återinvesteringar eller att man helt enkelt ökat eller minskat sitt innehav. I och med att diagrammet visar årets 12 månader så kommer det ju att bli en mer historisk och mindre prognostisk bild ju längre året går.

      Förresten, har du något tips om man kan använda olika radfärger för inträffade och kommande utdelningar?

      Radera
    3. Jag tycker rapporten mer ska spegla prognos än historik och då behöver man bara hålla reda på aktuella innehav och kommande utdelningar närmsta 12 månaderna. Om man har Avanza så har de staplar över historiska utdelningar för varje konto.

      Med radfärger menar du utdelningslistan längs ner i rapporten? Jag ska se om jag kan hacka ihop något på rimlig tid...

      Radera
    4. Nu har jag fixat lite formatering av tabellerna, hoppas du gillar det :-)

      Radera
    5. Kanon!
      Har själv pillat en hel del och bland annat fått till automatisk kurshämtning för beräkning av nuvarande värde.
      http://pensionarsmiljonaren.blogspot.se/p/utdelningar.html

      Radera
  13. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  14. Hej Stefan,

    Jag är nybörjare på det här med JavaScript och kodning osv. men om jag fattat det hela rätt, gör du såhär?

    Du kopierar mallen från Google Charts, byter ut datan, kopierar koden, klipper in den i ett HTML fönster i blogspot, pang så är den där. Alltså det är själva grunden för alla diagrammen?

    Men min fråga är; hur gör du med verktyget mina utdelningar, där du har datan i ett Google Docs kalkylark, kopierar "nyckelvärdet", och så får jag mina siffror/tabeller på en inlägg på blogspot?

    Hur kommer min data från kalkylarket in i HTML:en och sen summeras allt i ditt inlägg?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej,

      Om man vill göra en rapport över sina egna utdelningar, så är allt man behöver göra att kopiera Google Docs-mallen, ändra till egna värden och sedan använda nya nyckeln i URL:en mot sidan för Mina utdelningar. Du kanske har sett instruktionen men jag upprepar länken för säkerhets skull: http://z2036.blogspot.se/2014/12/nytt-verktyg-mina-utdelningar.html

      Om man vill ha nya features automatiskt så rekommenderas att man går mot min bloggersida via länk och det är helt ok att lägga en sådan på ens egen blogg.

      Vill man ha utdelningsrapporten helt på en egen sajt är det lite krångligare då man måste kopiera koden och eventuellt ändra lite, Ruter har lyckats med det så det är inte omöjligt.

      Hoppas du blir lite klokare, när tid medges så kanske jag försöker mig på en liten instruktionsvideo om hur man gör men det är inget att räkna med i närtid tyvärr.

      Lycka till med kodandet!

      Radera
  15. Ah, jag kanske var lite otydlig,
    jag vet hur man skapar själva rapporten, tack vare dina tydliga instruktioner.

    Men det jag inte förstår är hur mina värden, som jag anger i det publika kalkylarket, via nyckelvärdet (som finns i länken) kommer in i HTML koden, som diagrammen baseras på.

    För diagrammen baseras väl på HTML koden, som man till exempel kan hitta på Google Charts...
    eller baseras datan i diagrammen på länken, nyckelvärdet, och i så fall hur "överförs" datan från kalkylarket till nyckelvärdet?

    Eller har du skapat diagrammen i Google Docs (kalkylarket) och hur kan då dem vara "fristående" (utan datan) i ditt inlägg?

    Förstår du lite?

    SvaraRadera
    Svar
    1. OK, jag gör ett kort försök att förklara designen:

      0. Ladda JavaScript-bibliotek för Google Charts
      1. Anropa en call back, google.setOnLoadCallback(drawVisualization);
      2. Läs in parameter från url (för att hämta nyckeln till Google doc)
      3. Anropa Google doc och lagra svaret, data = response.getDataTable();
      4. Bearbeta datat och skapa olika dataobjekt för resp. graf
      5. Skapa grafobjekt utifrån resp databojekt till utvalda HTML-taggar (DIV)

      Klart!

      "För diagrammen baseras väl på HTML koden, som man till exempel kan hitta på Google Charts...
      eller baseras datan i diagrammen på länken, nyckelvärdet, och i så fall hur "överförs" datan från kalkylarket till nyckelvärdet?"


      Man anropar ett specifikt Google doc mha av nyckeln (som man anger/hämtar från url:en) och sedan använder man datat från arket enligt ovan.

      "Eller har du skapat diagrammen i Google Docs (kalkylarket) och hur kan då dem vara "fristående" (utan datan) i ditt inlägg?"

      Diagrammen skapas via objekt som återfinns i biblioteket för Google Charts som laddas in i början av sidan

      Prova själv att labba med lite olika diagram på Google Charts sajt så förstår du nog bättre sammanhanget. Man kan börja med hårdkodade värden innan man blandar in Google Docs.

      Lycka till!

      Radera
  16. Hej,

    Tack för detta verktyg. En fråga som jag har är vad "Inbetalningar" och "värde" står för? Är det total inbetalning som man själv gjort och portföljens värde dags datum?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis, inbetalningar är totalt inbetalt och värde ska vara totalt nuvärde. Hoppas verktyget kommer till nytta och tack för kommentar.

      Radera
  17. Hej,

    Grymt verktyg, kul att få lite visualiseringar på sina utdelningar! Jag blir sugen på att leka runt själv, du har inte koden liggandes på typ github eller något? :)

    Värdena för 'Inbetalningar' och 'Värde' är något som du manuellt uppdaterar?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej och tack för feedback!

      Koden hittar du via Visa källa eller motsvarande och licensvillkoren är ganska generösa,

      Inbetalningar och värde uppdateras manuellt men jag har ett protoyp-ark där värdet uppdateras dynamiskt med 15 minuters fördröjning så det kanske blir en ny version av verktyget längre fram om tid medges...

      Radera
    2. Det vore verkligen najs med automatiska uppdateringar av kurserna!
      Om det även gick att fixa att utdelningsinfon hämtas någonstans ifrån vore det ännu bättre.... Är det att hoppas på för mycket kanske...?

      Radera
    3. Ja, det vore en dröm. Automatiska kurser kommer i nästa version och om jag hittar något sätt att hämta utdelningsdata så...

      Tack för kommentar!

      Radera
  18. Hej!
    Hur gör jag för att få den att visa data för 2016? Jag ändrade alla datum från 2015 till 2016 i filen med data för 2015 men rapporten visar utdelningsdagar för 2015 i alla fall.

    Tack för ett superverktyg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ändrade du i rätt sheet? Ändrar du till 2016 men har samma datum påverkas inte staplarna men tabellen för utdelningarna borde uppdateras.

      Tack för feedback!

      Radera
    2. Gjorde om allt igen och fick till det nu, ett klart fall av handhavandefel! Sorry!

      Radera
  19. Hej,
    Skulle det vara möjligt att fixa så att man ser i procent hur stor andel av ens bolag som är i fixed income/preferensaktie?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anger man pref i aktienamnet så blir det en sådan uppdelning i heatmap-grafen. Ska se om jag kan förfina till nästa version.

      Tack för kommentar!

      Radera
  20. Du måste väl fått 3.25 kr av Ratos 2015.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är nog 2014 års nivå som anges, fixar i nästa version :-)

      Radera
  21. Hej
    Tack för ett snyggt och väldigt användbart verktyg.
    Hur får man rätt värde i mätarna överst för "Inpayments" och "Value"? Och vad är skillnaden på inpayment och cost?
    Tack
    /Micke

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fyll i kolumnen Anskaffningskostnad för Värde och Inbetalningar så visas det sen i rapporten.

      Inpayment är det man betalat in och Cost är totalen på ens GAV.

      Tack för feedback!

      Radera
  22. OK, kolumn C heter Anskaffningskostnad och den är ifylld. Någon kolumn som heter inbetalningar har jag inte, om nu inte det är samma? Längst ner i exempelspreadsheet:et så finns det två värden, Inbetalningar och Värde, raderar jag dessa så blir även mätarna noll. Däremot så ser jag totala kostnaden i tabellen under diagrammen så där stämmer det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kanske borde uttryckt mig tydligare, fyller man i Anskaffningskostnad för raderna Värde och Inbetalningar så är det som visas på mätarna.

      Tanken är att Värdet ska motsvara ditt aktuella depåvärde och Inbetalningar totalt inbetalt till depån.

      Radera
  23. OK, tack, återigen, superbra verktyg.

    SvaraRadera
  24. Hej,

    Använder den här mycket, så tack för ett grymt verktyg! Förslag på funktion: Möjlighet att i sin spreadsheet speca hur mycket inkomst/år(alt: månad) man har som mål, för att sedan här på sidan se hur långt man kommit :) Om jag har som mål att nå 360 000kr/år i utdelningar, och i nuläget har ~36k, skulle jag gärna se 10% på sidan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för feedback och bra förslag! Ska se om jag kan få med den till nästa version

      Radera
  25. Helt underbart verktyg, Stefan. Tack så mycket. Verkligen spännande att se i graf-form. Ser fram emot nästa version! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att du gillar verktyget och tack för kommentar!

      Radera
    2. En fråga bara - antingen hur man löser det matematiskt eller om grafen/verktyget gör detta på något sätt. Hur beräknar man för att göra det hela korrekt när man "fyller på" sina innehav? Låt oss säga att vi köper in 100 SAS pref för 505 med avkastning på 9,9%, och nästa månad 12 st till för 524 med avkastning på 9.54% - behöver man manuellt räkna ut siffrorna kring den förändrade direktavkastningen samt "average" inköpspris med hänsyn till orderstorlek, och isåfall någon enkel formel för detta? Dum fråga kanske...men men!

      Radera
  26. Finns inga dumma frågor.

    Är man intresserad av YoC så anger man hela tiden sitt GAV vilket man enklast får genom att kika i depån. Kör man DA så anger man senaste kursen (går att anropa automatiskt via Google finance eller Yahoo dito.)

    Utdelningarna får man uppdatera löpande vid behov.

    Hoppas det klargjorde lite.

    SvaraRadera
  27. Härligt! Det tydliggjorde det hela lite grann! Ha det gott - ser fram emot din analys av veckan som gått, om du nu tänker skriva en sådan ;).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håll utkik imorgon, ha en bra fredagkväll!

      Radera
  28. Sen undrar jag hur jag gör som du gjort på din blogg, att man ser denna info utan att behöva "ta bilder" på den liksom. Så att t.ex, om jag vill skicka en länk med "mina utdelningar" så ska mottagaren kunna se samma info som jag gör med interaktiva staplar osv.

    Förstår du min något otydliga fråga?=)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Länken till din rapport kan du dela som den är, bara att kopiera adressen i webbläsaren.

      Vill du ha rapporten på din egen blogg så måste du kopiera koden och det är lite krångligare att få till.

      Hoppas det var svar på din fråga.

      Radera
    2. Det är framförallt den första som jag tänkte på, för det fungerar inte när jag gör så. Utan de som öppnar länken får en helt vit sida där alla grafer och mätare borde finnas. Jag provade genom att logga in på ett annat konto på google, där jag inte har spreadsheetet sparat. Och då fick jag samma sak. Det verkar alltså vara så att om man int har spreadsheetet på sitt google-konto så visas inte informationen... Kan det stämma?

      Angående att ha den på bloggen, det kan bli intressant i framtiden, jag vet inte om du kanske kommer göra någon instruktion på det eller så men tillsvidare är jag toknöjd som det är :)

      Radera
    3. Gäller att dubbelkolla länken först men du kan be de andra prova min orginallänk för att se om det funkar http://z2036.blogspot.se/p/mina-utdelningar.html?sheet=1PY_hUP0oTKLmeiPNqoU1EGJ9ouKJjlMtmWJhzMH4FjA&sheetname=Data

      Jag provade precis inloggad som gäst och utan google-konto och det funkade fint, kan det vara så att ditt ark är låst bara till dig på något sätt?

      Radera
    4. Hmm... här är min länk:
      http://z2036.blogspot.se/p/mina-utdelningar.html?sheet=1q5ZQAA9rpXDdw_kV0BLxaAl4aZKWBT3lfVv7mmp1nc8

      En snabb skillnad jag ser är att du har "&sheetname=Data" i slutet av din länk, kan det vara något, eller beror det bara på att du har detta dokument i ett flerbladigt spreadsheet kanske? Jag har den i en separat/ensam fil.

      Jadu, hittar inget om att den ska vara låst...

      Radera
    5. sheetname är flikens namn så om den heter något annat än Data så måste man ange det explicit.

      Jag får inte din länk att funka, skulle nog behöva tillgång till själva arket för att kunna felsöka. Använd kontaktfunktionen om du inte vill exponera ark-länken här.

      Radera
  29. Nu funkar det! Behövde trycka i "Delbar länk" eller något sånt under "Dela". :)

    SvaraRadera
  30. Först och främst tack för en jättebra och inspirerande blogg!

    Har du något liknande verktyg för din ev. bevakningslista? Jag sitter och filar på en som också nyttjar GoogleFinances funktioner. Den visar aktier med dagens kurs/yield och önskad kurs/yield. Värdering(%) mot önskad kurs. Många av cellerna byter bakgrundsfärg efter färgskalor hur attraktiva värdena anses vara.

    Just nu håller jag på labbar med att lägga till P/E, EPS, Beta mfl. Men det blir lite plottrigt och svårare att överskåda. Tanken var att bevakningslistan ska underlätta beslut och när en aktie bör uppmärksammas.

    Det jag söker är lite inspiration på hur andras bevakningslistor ser ut och fungerar :)
    /Markus

    SvaraRadera
    Svar
    1. För bevakning använder jag ett Google spreadsheet med lite olika flikar m.m. och det går att hitta här: http://z2036.blogspot.se/2015/09/z2036-global-dividend-spreadsheet.html

      Tack för feedback!

      Radera
  31. Tjena stefan!

    Dum fråga incoming. Det finns "bara" tio utbetalningskolumner i mallen - hur gör man med aktier som har utdelningar månadsvis? Måste man skapa nya "rader" för dessa, om du förstår vad jag menar?

    Tack på förhand!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du får lägga till kolumner som saknas via Insert 1 right när du markerat den sista kolumnen

      Lycka till!

      Radera
  32. Hej Stefan,
    Jag ser att du har UTG. Det är inte så mycket handel med aktien...men utdelningen verkar vara för bra. Är alltid rädd att ge mig in på så smal bolag...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gillar UTG men lagom stor andel rekommenderas då bolaget är litet.

      Radera
  33. Hej Stefan,
    Jag skickade lite frågor om nedladdning av "mina utdelningar...men glömde att pricka för "avisera mig". Har även frågat efter nedladdning av Sparkapital deluxe och gärna även advanced. Vill gärna testa själv...
    Är även intresserade av UTG...bra utdelning...men är livrädd eftersom bolaget är litet och det är aldrig handeln står still mer eller mindre. Jag ser att du äger....
    Skickar på nytt dessa frågor med avisering till mig.
    Ber om ursäkt för alla frågor.
    Tack för hjälpen....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Se mina tidigare svar för dina frågor. Verktygen är inte nedladdningsbara än så länge man får köra de via bloggen tills vidare.

      Lycka till!

      Radera
  34. Nu har jag äntligen tagit mig för ditt fantastiska verktyg! Möjligheten med flikar gör det enkelt att hålla ordning på ett dokument för alla portföljer. Stort tack!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul! Ser fram emot lite skärmdumpar sen :-)

      Radera
  35. Stefan, jag har funderat på en sak; om man återinvesterar utdelningen räknar du in den i din "cost/inpayments"? Exempel, om man köper 10 aktier för 100/st och får 100 kr i utdelning som man köper en ny aktie för, då har man 11 aktier till ett värde 1100 kr men den ursprungliga insats är ju fortfarande 1000 kr.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Relavant fråga,

      Cost är med återinvesteringar och Inpayments utan (uppdateras manuellt)

      Radera
    2. Så om all utdelning återinvesteras är Inpayments=c
      Cost-"Tot erhållen utdelning"?

      Radera
    3. Cost är antalet aktier * GAV helt enkelt men förutom courtagekostnaden så låter ditt antagande rimligt.

      Radera
  36. Hej Stefan. Trevlig blogg! Ser att du äger McDonalds Corp (MCD) på NYSE börsen som delar ut $0.89 per kvartal. Om du har denna i ISK, är det 15% källskatt som dras? Och hur stor marginal i valutakursen i förhållande till spot? Mvh TTW

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för feedback!

      Jag äger inte MCD längre men det dras 15% källskatt i ISK och KF. I en KF får du tillbaka källskatten efter ca 2-3 år om du använder Nordnet/Avanza. I en ISK kan du också få tillbaka källskatt via deklarationen upp till 500 om du har underskott av kapital.

      Nordnet/Avanza har 0,5% spread på spotpris för automatväxling.

      Radera
  37. Hej Stefan. TAck för en mycket intressant blogg och spännande verktyg som du delar med dig av.
    Jag undrar varför du inte uppdaterar dina innehav eller utdelningslistan?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej och tack för feedback!

      Vill man följa mina innehav live så finns de flesta portföljerna på Shareville under psedonym z2036.

      Listorna på verktygen måste uppdateras manuellt och jag ändrar därför bara för nya versioner av verktyget.

      Radera
  38. Hej! När du räknar ut hur stor andel du ha i en viss aktie - räknar du då på hur mycket aktierna kostat (GAV?) eller hur mycket dom är värda för tillfället?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hade GAV först men numera använder jag nuvärde men det är väl en smaksak antar jag :-)

      Radera
  39. Hej, tack för ett roligt verktyg, kan dock inte få med ABB in i portfolio bara i stock data, vad gör jag för fel. Får inte heller upp några värden för Volati.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Se svar under MyDividends. Nästa vecka har jag full bandbredd igen och kan felsöka lite kanske om det inte är löst då.

      Radera
  40. Hej.
    Tack för en otroligt bra sida!!!!
    Nu till en "dum" fråga ;-)
    Är det lönt att sälja av förra månadens/veckans utdelningsaktier (förutsatt att värdet gått upp) för att maximera sitt innehav av månadens/veckans utdelningar ??
    Lite som att swingtrada utdelningsaktierna, eller blir det bara pannkaka av allt?

    //Martin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackar!

      Är nog svårt att tajma men själv funderat i samma banor http://z2036.blogspot.se/2016/04/utdelningssurfa.html

      Radera